راه‌هايي براي رهايي از تشنگي در شرایط اضطراری در طبیعت

گروه کوهنوردی و طبیعت گردی اوج فرخ شهر

در این وبلاگ با برنامه ها و گزارشات کوهنوردی گروه و همچنین مسایل آموزشی کوهنوردی آشنا می شویم.

راه‌هايي براي رهايي از تشنگي در شرایط اضطراری در طبیعت

سجاد خرم زاده
گروه کوهنوردی و طبیعت گردی اوج فرخ شهر در این وبلاگ با برنامه ها و گزارشات کوهنوردی گروه و همچنین مسایل آموزشی کوهنوردی آشنا می شویم.

راه‌هايي براي رهايي از تشنگي در شرایط اضطراری در طبیعت

 جام جم- روش‌هایی كه در مواقع اضطرار می‌توانند به كمك طبیعت‌گردان و طبیعت دوستان بیايند. این روش‌ها تركیبی از اصول پایه‌ای و ابتكار و خلاقیت هستند. تجربه ثابت كرده كه با انجام هر بار این روش‌ها، مزایا و معایب تازه‌اي در مورد آنها مشخص می‌‌شود. پيشنهاد ما هم اين است كه این روش‌ها را در حالت عادی نيز انجام بدهید تا در شرایط خاص و اضطرار بتوانید از آنها بيشتر و بهتر نتيجه بگيريد. 

 

ساخت تبخیركننده خورشیدی 

تبخیركننده خورشیدی مشابه كیسه تعریق عمل می‌كند. در این روش بخار ناشی از تعریق گیاه، آب نامناسب برای شرب یا رطوبت زمین را به آب شرب تبدیل و آن را جمع‌آوري می‌كند. 

برای این كار ابتدا چاله‌ای با عمق 0/6 متر و قطر حداقل 0/6 متر پیدا كرده یا حفر كنید. يك ظرف خالی را در مركز چاله قرار دهید. چاله را با گیاه یا پارچه خیس شده با آب غیرشرب پر كنید. سپس روی چاله را با پلاستیك بپوشانید و دور آن را سنگ‌چین كنید. سنگی را هم داخل پلاستیك بیندازید؛ به اين ترتيب يك قیف درست مي‌كنيد. 

وقتي نور خورشيد به پلاستيك مي‌تابد، گرمای آفتاب باعث تعریق گیاه یا تبخیر آب غیرشرب شده و بخار خالص آب به وجود مي‌آيد. این بخار در حقيقت آب عاری از آلاینده است و با برخورد به سطح داخلی پلاستیك میعان كرده و در ظرف داخل چاله جمع می‌شود. 

مي‌توانيد آب داخل ظرف را به وسيله يك لوله پلاستيكي برداشت كنيد. 

 

چاه گیپسی 

یكي از روش‌هاي مناسب و كاربردي برای تمیز كردن آب راكد یا رطوبت خاك، استفاده از چاه گیپسی است. آب حاصل از این روش باید همچنان فرآوری شود تا قابل شرب گردد. برای به كارگیری این روش، نزديك چاله آب راكد، چاله‌ای كمی عميق‌تر از آن بكنید. باید آنقدر اين كار را ادامه دهيد تا چاله حداقل 30 سانتی‌متر از اولین لایه مرطوب آب گودتر شود؛ در اين موقع چاله كم‌كم و بتدريج پر از آب مي‌شود. اگر آب اول گل‌آلود باشد، آن را از چاله بیرون بياوريد تا آب تازه جایگزین آن شود. ممكن است مجبور شوید چند بار این كار را تكرار كنید. 

وقتی آب تمیز شد، می‌توانید آن را جمع و تصفیه كنید و سپس بنوشید. وقتی از اين چاه استفاده نمی‌كنید آن را بپوشانید تا آشغال یا حیوانات كوچك داخل آن نشوند.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:




موضوعات مرتبط: محیط زیست ، آموزش ، ،
برچسب‌ها:
تاريخ : چهار شنبه 16 آذر 1390برچسب:, | 10:31 | نويسنده : سجاد خرم زاده |